https://vandijkhuizenschilders.nl_glasisolatie
Van Dijkhuizen Schilders draagt zorg voor goede isolatie. Ook voor uw ramen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas te koop. Zo kun je kiezen voor “gewoon” dubbel glas, maar ook voor zogenoemd HR+ glas of HR++ glas. Daarbij staat HR staat voor “Hoog Rendement” en betekent meer plusjes een betere isolatie. HR++ glas isoleert dus het beste, maar is ook het duurste. Wat de beste glaskeuze is, hangt af van je specifieke situatie. Een vakman kan je hierover adviseren.

De ruimte tussen de lagen waaruit het dubbel glas bestaat, wordt de “spouw” genoemd. Een spouwbreedte van 15 millimeter is ideaal; dit geeft de beste warmte-isolerende werking. Bij gewoon dubbel glas is de spouw gevuld met droge lucht. Tussen de glasplaten van HR+ en HR++ glas bevindt zich een gas met betere isolerende eigenschappen dan lucht. Meestal gaat het om het edelgas argon.

Aan de binnenzijde van HR-glas zit bovendien een coating. Dit laagje zorgt voor nog betere isolerende eigenschappen door de warmte uit het huis terug te kaatsen, maar het zonlicht door te laten. Niet elk zonnestraaltje wordt echter doorgelaten. Door dit type glas ziet de buitenwereld er daardoor net een fractie donkerder uit. Daar merk je niets van, tenzij je dergelijke ruiten naast ramen van een andere glassoort toepast.


Neem voor meer informatie, een vrijblijvend adviesgesprek of offerte gerust contact met ons op!